Fructul pe care îl poți mânca pe săturate. Este sărac în calorii și sănătos

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 12 august 2020, 13:46
Am auzit adesea de la experții în nutriție că trebuie să fim atente la consumul de fructe dacă ținem la silueta noastră. Există însă și un fruct mult mai sărac în calorii, pe care îl putem savura fără probleme.

Ananasul este un fruct aromat, plin de vitamine şi minerale sănătoase. Cu un conţinut mic de sodiu şi un conţinut mare de potasiu, ananasul ne ajută să echilibrăm electroliţii din organism.

Citește online gratuit numărul de august al revistei Unica

Pe lângă faptul că este gustos, acesta are foarte puține calorii, de aceea este recomandat chiar și în curele de slăbire. O ceaşcă de pulpă nu depăşeşte 100 de calorii, chiar dacă este atât de dulce.

Specialistului în nutriție Mihaela Bilic spune că “din păcate nimic nu topește depozitele de grăsime peste noapte”, însă “ananasul are o enzimă (bromelina) care chiar topește proteinele. După o masă bogată în carne/pește, câteva felii de ananas proaspăt ajută la digestie – desface lanțurile de aminoacizi din proteine.”

Desert delicios cu ananas

Medicul nutriționist recomandă pentru desert “Carpaccio de ananas”, o rețetă care “are ca ingrediente un pic de zahăr brun, coniac, înghețată de lămâie și felii de ananas super-fine și super-reci”. Mihaela Bilic consideră că este “o combinație perfectă și la capitolul cantitate și la capitolul gust și la capitolul digestie.”

Citește și: Mihaela Bilic avertizează: Pepenele roșu poate afecta ficatul

“Răcoritor, aromat și sărac în calorii- ăsta DA desert echilibrat și de sezon” a descris aceasta desertul, într-o postare pe contul său de Instagram.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter