Guvernul va adopta o Ordonanță de Urgență pentru asimptomaticii COVID-19. Ce se va întâmpla cu ei

De Unica.ro, pe
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat că va fi adoptată o Ordonanță de Urgență, ce vizează asimptomaticii COVID-19 și pe cei cu simptome ușoare. Ce presupune hotărârea luată de Guvern.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că Guvernul va adopta astăzi, 22 octombrie 2020, o Ordonanță de Urgență pentru asimptomaticii COVID-19 și cei cu puține simptome, fără comorbidități.

Citește și: Raed Arafat: 255 de localităţi din România au cel puțin 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori

„În şedinţa de Guvern vom avea o Ordonanţă de Urgenţă de modificare a Legii 136 în care asimptomaticii şi simptomaticii fără comorbidităţi vor fi trataţi la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie.

O dată vor fi monitorizaţi de medicii de familie, a doua oară vor fi evaluaţi şi urmăriţi de către organele în drept pentru a rămâne la domiciliu şi a-şi putea face tratamentul, dar şi pentru a-i proteja pe ceilalţi”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit Digi24.

Citește și: România, locul doi în Europa la mortalitatea din cauza COVID-19

Până în data de 21 octombrie, în România au fost confirmate 191.102 de cazuri COVID-19. În numai 24 de ore 4.848 de persoane au fost testate pozitiv. 6.065 de persoane diagnosticate cu infecție au decedat, iar 766 sunt internate la ATI. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.250.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter