Hipnoză pe scaunul stomatologic. Ai curaj să încerci?

De Carmen Catana, pe
Carte de vizită: Peste 10.000 de implanturi, 25 de ani de chirurgie dentară, operații făcute în România, Israel, Suedia, sau SUA. Destule argumente pentru a trece pragul clinicii lui Lorelei Nassar. Dar, cum frica nu ține seama de niciun argument logic, un mic ajutor e binevenit: hipnoza medicală.

Între două continente și multe specializări

Dacă unele vieți ar fi desenate, cea a doctorului Nassar ar fi reprezentată de un mare simbol ying și yang. La prima vedere, pare o viață împărțită permanent în două. O parte trăită în Israel, una în România, o familie, dar și o carieră, iar acum este chirurg stomatolog și manager. ”Niciodată nu m-am gândit la o situație ying și yang, dar, realmente, așa este. Zona feminină e prin faptul că am doi copii senzaționali, prin faptul că am ținut o casă și o țin în continuare, prin faptul că profesez medicina, ceea ce înseamnă ”a avea grijă” și ține exclusiv de feminin. Zona masculină se manifestă prin faptul că din toată medicina stomatologică am ales chirurgia. Și, tot de masculin, ține zona de management, de lider, de lider de opinie…

Hipnoză pe scaunul stomatologic

Lorelei Nassar și-a făcut specializarea lângă Nazaret și a fost singura femeie între 14 bărbați în secția de implantologie. ”Eram foarte, foarte motivată să reușesc, învățasem din start și limba arabă și ebraica, m-am integrat în sistem… A mers absolut extraordinar, însă, într-un anumit moment din dezvoltarea mea, când ajunsesem spre final de specializare mi-am dat seama că din punct de vedere al carierei sunt ușor blocată, pentru că în secția de spital unde eram eu, medicii primari, superiori mie, erau fixați pe funcțiile lor pe timp nedeterminat. Deci nu aș fi avut unde să merg mai departe.

Și totuși, chirurgul stomatolog nu a lăsat lucrurile așa și și-a îndreptat atenția înspre alte specializări. ”Cursurile de hipnoză le-am făcut în decursul a doi ani la Universitatea din Tel Aviv și am lucrat acolo cu psihologi de renume mondial. După aceasta am făcut și facultatea de psihologie, pentru că am simțit că este spre binele meu și al pacienților mei să știu cât mai multe.

Cum decurge o ședință de hipnoză

Apropierea de pacienți se regăsește cel mai bine în mottoul clinicii pe care o conduce: ”Never treat a stranger” (Niciodată nu trata un străin). Totul se desfășoară în doi pași: prima dată medicul se împrietenește cu pacientul, după care începe, propriu-zis, procedura de care are nevoie. ”Pentru mine etapa aceasta este absolut necesară ca să creez o încredere reciprocă. Doresc ca în această etapă să creez această încredere reciprocă, care este imperios necesară colaborării ulterioare. Eu am nevoie ca el să știe că 100% se poate lăsa cu toată încrederea pe mâinile mele. De aceea vreau mai întâi să știu povestea lui, și, categoric, și el o poate ști pe a mea, nu am niciun fel de tabu, vorbesc foarte deschis despre lucrurile pe care le-am învățat, despre copiii mei.

Nassar mai are o teorie pe care o prezintă prin conferințe, respectiv teoria celor 43 de zâmbete. De ce 43? ”Pentru că 43 s-au descoperit, statistic vorbind. Studiind zâmbetele umane începând cu perioada de nou născut, până la vârsta de adult exact atâtea tipologii de zâmbete s-au descoperit. Chiar și nou născuții manipulează prin zâmbet. Îi manipulează pe toți oamenii din jur; prin zâmbet obțin ceea ce vor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter