Vești bune: încărcătura virală transmisă de COVID-19 a scăzut, conform unui studiu

De Unica.ro, pe

Tot mai multe persoane asimptomatice infectate cu COVID-19 au o încărcătură virală din ce în ce mai scăzută, conform unui studiu.

Descoperirea îi aparține unui microbiolog din Treviso, Italia, care a aflat că multe dintre persoanele asimptomatice necontagioase au o încărcătură virală ce ar putea fi detectată doar dacă ar fi amplificat nivelul de la care se consideră un om pozitiv în privința infecției.

„Persoanele pozitive, dar care au o încărcătură virală redusă ar trebui să fie considerate negative”, a spus Roberto Rigoli, de la Centrul de Microbiologie din Treviso. „Sperăm că Ministerul Sănătății și Institutul superior de sănătate vor lua poziție rapid și vor stabili un prag de la care să declarăm acele persoane negative, fără să fie nevoie să intre în izolare, carantină de 14 zile și să se mai facă teste pentru toate persoanele cu care a fost în contact direct”.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.422 de persoane pozitive. În 53% dintre cazuri, deși pacienții prezentau încărcătură virală, aceasta era atât de redusă încât nu puteau fi detectați ca fiind pozitivi.

Microbiologul din spatele descoperirii a cerut deja Ministerului Sănătății din Italia să nu mai pună oamenii în izolare când nu sunt contagioși, însă rămâne de văzut dacă va fi acceptată propunerea.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter