Cum a ajuns județul Argeș să aibă 11 de cazuri de COVID-19 pe zi

De Unica.ro, pe

Județul Argeș era la începutul lunii august cel mai afectat din țară în privința numărului de infectări zilnice, întrecând chiar și Bucureștiul.

În data de 2 august, în Argeș se înregistrau 100 de cazuri de COVID-19. La mai mult de o lună de atunci, în data de 21 septembrie, județul Argeș înregistrează numai 11 cazuri de COVID-19. Cum s-a întâmplat acest lucru?

Corneliu Cârstea, suprefectul cu atribuții de prefect al județului Argeș, a vorbit cu jurnaliștii Libertatea și le-a explicat ce măsuri au fost impuse pentru a îmbunătăți situația. Cele mai eficiente măsuri s-au dovedit purtarea măștii chiar și pe stradă și aplicarea de amenzi.

„Oamenii din județul Argeș s-au obișnuit să poarte mască pe stradă, chiar și atunci când nu se află în zone aglomerate”, a zis el. „S-au făcut foarte multe controale și s-au dat foarte multe amenzi. Au fost sancționate atât societăți comerciale, cât și persoane fizice. Suntem pe locul doi la acest capitol. Astfel, am ajuns din postura de cel mai afectat județ, cu peste 100 de cazuri pe zi, să avem în ultimele săptămâni o medie zilnică de 20 de îmbolnăviri”.

Citește și: Medic: „România va intra din nou în carantină din cauza noului coronavirus”

Astfel, spitalele din Argeș nu sunt acum suprasolicitate de pacienții infectați cu noul coronavirus, mulțumită măsurilor riguroase: „Din 700 de paturi COVID, în acest moment sunt ocupate 150, iar din cele 33 de paturi de la ATI, 20 sunt ocupate. Mai avem un TIR mobil pentru pacienți COVID, pe care l-am trecut în rezervă. Luni vom solicita Ministerului Sănătății ca spitalele în care au scăzut cazurile de COVID să fie redeschise pentru pacienți non-COVID”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter