Mihaela Bilic dărâmă mitul că mierea ar fi sănătoasă: „Îngrașă mai tare ca zahărul”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 17 septembrie 2021, 11:31

Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă cu privire la un aliment pe care multe persoane îl consideră foarte sănătos.
Este vorba despre miere. Medicul nutriționist spune că o linguriță de miere este echivalentul a trei de zahăr, iar de aceea nu trebuie inclusă în alimentația zilnică.

Citeşte şi: Mihaela Bilic, postare controversată în mediul online: „Putem slăbi cu fast-food și junk-food!”

„Mierea este același lucru cu zahărul. Nu trebuie să credem că mierea este mai bună decât zahărul. Este o greșeală enormă. Mierea se absoarbe mai repede în organism, produce o sinteză de insulină mai mare și îngrașă mai tare decât zahărul, iar datorită gustului ei intens, orice produs îndulcit cu zahăr nu o să i se mai pară dulce. O linguriță de miere egal trei de zahăr”, a explicat medicul nutriționist, într-un interviu pentru totuldespremame.ro.

Mihaela Bilic a ținut să sublinieze că mierea nu este recomandată copiilor și că părinții ar trebui să fie foarte atenți când o folosesc pentru îndulcirea deserturilor pentru cei mici.

Citeşte şi: Mierea este un aliment de post? Iată argumentele pro și contra

„Să nu facem această greșeală. Copiii nu trebuie să mănânce zahăr sau miere în produsele lor. Dacă faci un orez cu lapte, el este dulce de la natură. Dacă ție, ca adult, nu ți se pare dulce, este problema ta. Gustul copilului trebuie să rămână natural. Are o viață întreagă înainte în care va descoperi zahărul. Dacă pui, însă, în orezul cu lapte, un pic de dulceață făcută în casă, natural, nu este nicio problemă. Să fim zgârciți cu adaosul de zahăr în mesele copiilor. Pentru că el oricum le place. Orice aliment care are gust dulce va fi acceptat din start”, a mai zis Bilic.

Foto – Facebook/pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter