Alertă: numărul vârstnicilor cu COVID-19 crește în Europa

În mijlocul celui de-al doilea val de COVID-19, experții au observat o tendință periculoasă: virusul pare să se răspândească de la tineri la tot mai mulți vârstnici.

În unele țări, ratele de infectare în rândul vârstnicilor sunt mai mari ca în primăvară, după cum arată CNN. Efectele sunt, din păcate, previzibile: crește numărul de decese și spitalele sunt supraaglomerate.

În anumite țări, numărul de cazuri începuse să crească încă din lunile august-septembrie. Pe atunci, virusul se răspândea mai ales în rândul tinerilor, care mergeau în baruri, în restaurante, la petreceri și în multe alte locuri aglomerate.

Citește și: România, locul doi în Europa la mortalitatea din cauza COVID-19

Dacă tinerii nu sunt la fel de vulnerabili în fața virusului precum oamenii în vârstă, situația a dus la răspândirea bolii și către categoriile vulnerabile. Însă o transmitere intensă în societate înseamnă că acesta ajunge și la persoanele vulnerabile, conform CNN, citat de Libertatea.

Un raport realizat în urmă cu o săptămână de către Centrul European pentru Prevenția și Controlul Bolilor (ECDC) arată că 13 state europene au raportat în urmă cu o săptămână o creștere a ratei de infectare în rândul persoanelor de peste 65 de ani, de peste 60 de cazuri noi la 100.000 de locuitori.

În anumite țări, printre care România, Ungaria, Cehia și Slovenia, ratele de infectare la persoanele de peste 65 de ani sunt acum de aproape două ori mai mari decât în primăvară. Aceste statistici sunt îngrijorătoare rocmai pentru că bătrânii sunt mai predispuși să ajungă la spital și au un risc mai mare de deces. Doar în Cehia, persoanele de peste 65 de ani reprezintă 94% din totalul deceselor și 14% din totalul infectărilor.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter