O nouă epidemie a izbucnit în China. Sunt deja 6.000 de cazuri

De Unica.ro, pe
China se confruntă din nou cu probleme din cauza unei epidemii. Peste 6.000 de persoane au fost testate pozitiv pentru bruceloză, o boală transmisă printr-o bacterie de la animale.

Guvernul a testat 55.725 de locuitori din orașul Lanzhou, capitala provinciei Gansu din nord-vestul Chinei. Peste 6.000 de persoane au primit rezultate pozitive. Focarul de îmbolnăviri a apărut după ce bacteria care provoacă bruceloză a fost incorect manipulată și s-a răspândit de la un laborator al unei companii bio-farmaceutice ce produce vaccinuri pentru animale. 

Citește și: Klaus Iohannis a anunțat când vor fi românii vaccinați anti-COVID-19

Se pare că bacteria provine de la oi, bovine şi porci și în mod normal nu ar trebui să se transmită de la om la om, ci doar de la animal la om. Aceasta poate provoca febră, dureri articulare şi dureri de cap. Unele simptome pot deveni cronice.

Nefericitul incident s-a produs în vara anului trecut, însă abia acum autoritățile chineze au făcut publice aceste informații. Totul ar fi pornit de la un dezinfectant expirat pe care un laborator public din Lanzhou l-a folosit pentru producția de vaccinuri anti-bruceloză destinate animalelor.

Citește și: Noi restricții in România. Vor intra în vigoare de luni, 9 noiembrie

Pentru că procesul de sterilizare nu a fost făcut corect, bacteriile au ajuns în emisiile de gaze ale uzinei bio-farmaceutice. De acolo, s-a răspândit la Institutul de Cercetări Veterinare din apropiere, unde a infectat aproape 200 de persoane, în decembrie anul trecut, potrivit hotnews.ro.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter