Orele prelungite de muncă îmbătrânesc organismul

De Oana Savin, pe
Un stil de viață sedimentar poate să te îmbătrânească, arată un studiu realizat recent. Astfel, orele suplimentare petrecute la muncă pot îmbătrâni organismul mai repede decât realizezi.

Cercetătorii au analizat schimbările din organismul a 1.500 de femei, fiecare dintre acestea purtând un accelerometru timp de o săptămână pentru a măsura activitatea fizică.

În acest fel, oamenii de știință au vrut să vadă dacă exercițiile au afectat procesul de îmbătrânire al celulelor.

Conform studiului, femeile inactive, care au petrecut în jur de 10 ore sau mai mult la birou au avut telomere – regiune de ADN repetitiv situat la capătul fiecărui cromozom – mai scurte decât femeile care au făcut mișcare.

Astfel, statul a birou a adăugat aproximativ opt ani la vârsta celulei femeilor inactive.

De asemenea, studiile observaționale au sugerat că adulții care lucrează mai mult de 50 de ore pe săptămână prezintă un risc cu 40% mai mare de a dezvolta boli cardiovasculare.

Mai mult, munca pe timp de noapte inhibă puterea creierului și duce la probleme de concentrare.

Postura la birou

Pentru a nu avea probleme de sănătate, ai mare grijă la postura de la birou.

Poziția incorectă poate pune multă presiune asupra anumitor mușchi și articulații, suprasolicitându-i. De asemenea, poziția incorectă împiedică buna circulație a sângelui necesară funcționării corecte a organismului, ceea ce poate conduce la apariția precoce a venelor varicoase”, a explicat Kenton Fibel, medic la Institutul Cedars-Sinai Kerlan-Jobe din California, citat de Adevărul.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter