Pacient cu COVID din Sibiu, ținut 10 ore în frig: „Nu mă mir că în România se moare din cauza asta”

De Unica.ro, pe

Un sibian infectat cu COVID-19 a așteptat zece ore în frig în fața Spitalului Clinic Județean Sibiu, ca mai apoi DSP să îi transmită cu întârziere să se autoizoleze.

Bărbatul are 58 de ani și este de profesie inginer. El a povestit calvarul prin care a trecut pentru site-ul local Turnul Sfatului. „Am ajuns la spital acolo unde se face triajul”, a povestit el. „Vreau să vă spun că trebuie să stai afară, deși este octombrie și vremea s-a răcit considerabil”.

În frigul de afară, oamenii sunt lăsați să aștepte fără să li se ofere măcar un scaun pe care să asșeze, după cum a povestit bărbatul: „Trebuie să stai afară cât durează tot triajul acesta și nu eram doar eu, erau și pacienți cu probleme, pacienți care nu se simțeau bine, pacienți cu febră. Chiar am lăsat pe cineva care avea febră să meargă înaintea mea. Durează patru ore până îți fac analizele de sânge. Am așteptat în curte, în picioare. Nu sunt scaune să stea oamenii jos. Toată lumea stătea pe o bordură, pe o țeavă din aceea de gaz, care pe unde putea. Și au fost în jur de 40 de persoane”.

Citește și: A apărut noua declarație pe proprie răspundere. Cine trebuie s-o prezinte?

Bărbatul a ajuns la spital la ora 14:00 și abia la ora 21:30 a ajuns la medicul infecționist. Acesta din urmă a concluzionat că bărbatul nu necesită internare și poate merge acasă să stea în carantină. Pentru a putea însă pleca, sibianul avea nevoie de o decizie eliberată de DSP. „Cu toate că medicul a decis că pot pleca acasă, pentru a face asta avem nevoie de o decizie de la DSP, care ar fi trebuit să ajungă în două ore, după cum mi-au spus cei de acolo”, a zis el. „La ora 12:10 noaptea m-au anunțat că nu mai sosește decizia și că trebuie să aștept până dimineața”.

În cele din urmă, el a cedat și a plecat acasă, după cum relatează Libertatea. „M-am întors a două zi dimineață după decizie și am suportat mustrarea din partea doctorilor, dar n-aș mai fi putut să stau”, a explicat el. „Mi-a fost frig toată ziua, iar dacă aș fi rămas ar fi trebuit să aștept în față, afară. Ne spuneau că este cortul acela de triaj, dar ce să facă mai bine de 40 de oameni câți eram într-un cort cu trei paturi”.

Bărbatul a declarat cu dezamăgire că înțelege de ce atât de mulți oameni mor în România, după ce a analizat felul în care a fost tratat: „Când am ajuns acasă a trebuit să stau în apă fierbinte ca să-mi revin. Eu nu mă mir că în România se moare din cauza asta. Eu n-am simptome, dar după ziua petrecută în spital am ajuns să fiu răcit. Nu mă mir că suntem printre primele țări din Europa la cazurile de morți, dacă așa se face triajul la noi”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter