Pe ce suprafețe poate rezista coronavirusul chiar și 28 de zile

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 13 octombrie 2020, 12:05
După ce experții au spus că noul coronavirus poate supraviețui pe suprafețe câteva zile, noile studii arată că acesta poate rămâne chiar și 28 de zile pe anumite materiale. Iată care sunt acestea. 

Cercetătorii de la Centrul Australian pentru Prevenirea Bolilor au arătat că noul coronavirus este atât de rezistent, încât poate supraviețui pe anumite suprafețe chiar și 28 de zile.

Citește online gratuit numărul de octombrie al revistei Unica

Potrivit studiului, efectuat în laborator, la temperatura camerei, în condiții de întuneric, bacnotele și ecranele telefoanelor mobile sunt extrem de periculoase. Când se află la 20 de grade Celsius, care este temperatura camerei, SARS-CoV-2 poate supraviețui pe aceste suprafețe aproape o lună. De asemenea, cercetătorii au descoperit că virusul are tendința de a rezista mai bine pe suprafețe line.

„Rezultatele noastre arată că SARS-CoV-2 poate rămâne contagios pe diverse suprafețe, pe perioade lungi de timp, ceea ce subliniază necesitatea menținerii unor bune obiceiuri precum spălarea mâinilor și curățarea suprafețelor”, a transmis Debbie Eagles, directorul-adjunct al Centrului.

Citește și: OMS susține că virusul SARS-CoV-2 nu se transmite prin alimente

Automatele de plată de la supermarketuri și punctele de check-in din aeroporturi au și ele un risc ridicat de infectare cu SARS-CoV-2, arată experții, potrivit Libertatea.ro.

Studiile anterioare au arătat că cel mai mare pericol de a contracta noul coronavirus este transmiterea prin aer. Unii experți chiar demontaseră teoriile potrivit cărora oamenii pot să contracteze ușor virusul de pe suprafețe.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter