Persoanele cu COVID-19 pot avea simptome și după șase săptămâni de la infectare

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 09 decembrie 2020, 21:08
Un studiu recent arată că simptomele specifice COVID-19 s-au păstrat la 1 din 3 pacienți pentru o perioadă de peste șase săptămâni de la infectarea cu SARS-CoV-2. 

Mai mulți cercetători de la Universitatea din Geneva au urmărit evoluția a 669 de persoane bolnave de COVID-19. Aceștia au constatat că o treime din pacienți, chiar și cei cu forme ușoare, au simptome specifice şi după cea de-a şasea săptămână de la infectare.

Citește și: „Happy hypoxia”, o afecțiune gravă, dar fără simptome. Cum se manifestă la pacienții bolnavi de COVID-19

Printre cele mai comune simptome au fost oboseala, insuficiența respiratorie, piererea mirosului și a gustului. Într-o proporție mai mică, au fost semnalate tusea și durerile de cap.

Potrivit experților, aceste date arată că ar fi necesară o campanie de conștientizare și informare cu privire la faptul că persoanele infectate pot fi bolnave mai mult timp și îi pot infecta și pe alții.

Citește și: Căderea dinților fără sângerare sau durere, o nouă sechelă observată la cei care au avut COVID-19

Universitatea din Geneva susține că în următoarea etapă a studiului, oamenii de știință vor urmări pacienţii şi pe termen mai lung (trei, şase şi 12 luni după contractarea virusului) pentru a înţelege mai bine consecinţele pe termen lung ale COVID-19, potrivit Digi24.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter