Raed Arafat, despre purtarea măștii pe stradă: „Clar este posibil să ajungem și la asta”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 09 octombrie 2020, 18:04
Țara noastră a depășit pragul de 3.000 de cazuri zilnice de COVID-19, iar masca ar putea deveni obligatorie și pe stradă. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat în ce condiții se va aplica o astfel de măsură. 

Mai multe țări europene, printre care și România, înregistrează record după record în materie de infectări cu noul coronavirus. Pentru a reduce numărul cazurilor de COVID-19, Italia a impus purtarea măștilor și pe stradă, iar țara noastră i-ar putea urma exemplu.

Citește online gratuit numărul de octombrie al revistei Unica

„Clar este posibil să ajungem și la asta, nu vreau să se interpreteze și să se spună gata, Arafat a zis că de mâine mască, dar o astfel de decizie poate să fie aproape, dacă situația nu intră sub control și dacă în continuare vom avea oameni care se păcălesc pe ei singuri”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

În prezent, masca este obligatorie în România și în aer liber, dar în zonele aglomerate și în anumite intervale de timp. Însă acest lucru se poate schimba, în special acolo unde rata de infectare este mare.

Raed Arafat, despre obligativitatea de a purta masca pe stradă

„În curând este posibil să se ajungă la acest lucru (n.r – obligativitatea purtării măștii și în spații deschise) în unele zone, dacă cifrele continuă să crească”, a avertizat secretarul de stat în MAI.

Raed Arafat a explicat cât de necesară este masca, mai ales în spațiile închise, mai puțin aerisite, unde riscul de infectare este major.

Citește și: Italienii, în curând obligați să poarte mască și pe stradă, sub supravegherea armatei

„Masca este un mijloc de a-l proteja și pe cel sănătos, dar și pentru a preveni ca cel infectat, care nu știe de multe ori că este infectat (asimptomaticul), să răspândească boala la alții. Purtarea măștii previne să facem rău altora. Când masca o poartă și cel infectat, și cel neinfectat, riscul de îmbolnăvire este mai mic, pentru că încărcătura virală la care este expus cel sănătos este mai mică decât în cazul în care n-ar fi purtat mască. În plus, și efectul bolii poate fi mai limitat, manifestarea bolii mai ușoară, dacă această încărcătura virală la care am fost expuși este mai mică”, a spus șeful DSU.

Sursă foto: Vlad Chirea – Libertatea

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter