Reinfectarea cu coronavirus, mai periculoasă și mai agresivă

De Unica.ro, pe

Tot mai multe cazuri de oameni reinfectați cu COVID-19 îngrijorează experții în sănătate de pretutindeni, mai ales pentru că simptomele par să fie mai severe.

Profesorul doctor Cristian Oancea de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumofiziologie „Victor Babeș” din Timișoara atrage atenția că recidiva bolii COVID-19 este mai severă decât îmbolnăvirea inițială.

„În acest moment, avem o singură recontaminare”, a explicat Oancea, conform Libertatea. „Simptomele, în cazul reinfectărilor cu SARS-CoV-2, sunt mai severe. Cel mai probabil, s-au recontaminat pentru că nu au respectat măsurile de protecţie anti-pandemice”.

Citește și: Românii, printre ultimii oameni din lume dispuși să se vaccineze anti-COVID-19

Mai mult, medicul a adăugat că acest lucru se datorează lipsei de responsabilitate din partea oamenilor care s-au infectat deja o dată: „Au banalizat virusul şi s-au bazat pe faptul că prima infecţie a fost sub o formă foarte uşoară sau asimptomatică”.

În Timișoara, rata de infectare a ajuns să fie de 5,58 la mia de locuitori. Alte 30 de localități din România au depășit deja această rată, pe când tot pe atâtea au rata între 1,5 și 3 la mia de locuitori.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter