Ce să faci şi ce să nu faci la sala de fitness

De Diana Zagrean, pe

Multă lume se plânge că merge la sala de fitness şi găseşte aparate pline de transpiraţie, bărbaţi musculoşi „prea” dornici să te îndrume, femei „prea” dezbrăcate, dacă nu chiar indecente şi alte greşeli de etichetă. Află ce se face şi ce nu se face într-un spaţiu unde lumea vine pentru slăbit, tonifiere sau muşchi şi unde intimitatea ar trebui să domnească.

Transpiraţia la sala de fitness

Atunci când faci mişcare, alergi sau icneşti sub greutăţi, corpul transpiră. Este sănătos şi absolut normal. Asta nu înseamnă că trebuie să laşi urme de transpiraţie pe aparatele de la sală sau pe saltele. Foloseşte un prosop şi şterge după tine, deoarece este scârbos să atingi gantere, saltele şi aparate lipicoase.

Folosirea bandei de alergat la sala de fitness

Sunt multe săli de fitness care au doar câteva benzi de alergat şi mulţi oameni care doresc să le folosească în acelaşi timp. Fii politicoasă şi nu sta cu orele pe banda de alergat dacă în spatele tău s-a format o coadă impresionantă. Gândeşte-te că nici ţie nu ţi-ar plăcea să vezi pe cineva stând la palavre cu vecinul sau ascultând muzică şi alergând ore întregi, când tu aştepţi la rând.

Ganterele, mingea de fitness, corzile şi saltele se pun la loc

Ori de câte ori foloseşti diverse obiecte de la sala de fitness, ai grijă să le pui înapoi la locul lor. Aşază greutăţile, corzile, mingea de fitness şi alte dispozitive pe stativele lor, pe rafutir sau de unde le-ai luat. Ste greu să potriveşti aparatele dacă greutăţile sunt aruncate vraişte pe jos şi nu găseşti nicio coardă pentru antrenament.
Citeşte şi VIDEO Şocant: Top 3 cele mai ciudate tipuri de fitness. Ai încerca să slăbeşti aşa?

Închide telefonul mobil când intri în sala de fitness

Când lumea merge la sală, fac asta pentru întreţinere, pentru slăbit, pentru o inimă mai sănătoasă. Nimeni nu vine la sala de fitness ca să vorbească cu orele la telefon şi în niciun caz nu vin să te asculte pe tine certându-te cu iubitul, stabilind meniul cu mama sau bârfind cu prietenele. Dă telefonul pe silenţios sau închide-l atunci când vii la sală, ca să nu deranjezi şi să te înţelegi bine cu vecinii de antrenament.
Citeşte mai departe şi află ce trebuie să faci şi ce nu e bine să faci la sala de fitness, pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter