Știai că mâncatul la ore târzii îți afectează inima?

De Ioana Tătaru, pe
Mulți se feresc să mănânce seara pentru a nu se îngrășa. Dar nu acesta ar fi principalul pericol, potrivit unui studiu recent. Conform unei cercetări realizate în SUA de către specialiștii de la Colegiul Vagelos, din cadrul Universității Columbia, mâncatul după ora 18:00 este asociat cu un risc mărit de boli de inimă, arată Live Science.

Mâncatul la ore târzii crește riscul de boli cronice

Studiul realizat pe peste 12.000 de persoane, cu vârste cuprinse între 18-76 de ani, a arătat că cei care își luau mai mult de 30% din caloriile zilnice, la o masă mai târzie față de ora potrivită, aveau un risc mare de obezitate, presiune sanguină mărită și risc serios de prediabet. Diabetul de tip II, care se instalează în urma prediabetului în proporție de 70%, este un factor de risc pentru bolile de inimă. Mâncatul la ore târzii este nociv pentru că influențează ritmul nostru circadian, ceea ce duce la probleme de metabolism și risc crescut de boli cronice (precum diabetul, hipertensiunea și bolile de inimă).

Potrivit unui studiu realizat în anul 2015, cina ar trebui luată în jurul orei 18:15, dar cei mai mulți oameni mănâncă ultima masă a zilei abia în jurul orei 20:00, arată Adevarul.ro

Citește și: „De câte ori trebuie să mâncăm pe zi? Dr. Mihaela Bilic răspunde: doar atunci când ne e foame”

„Ce să mâncăm pentru a avea o viață sexuală perfectă”

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter