Consultațiile medicale prin telefon sau online au fost oficial reglementate în România

De Unica.ro, pe
O nouă ordonanță adoptată de Ministerul Sănătății permite mai nou medicilor să ofere consultații la distanță prin telefon sau online.

Telemedicina a fost permisă temporar în timpul pandemiei, ea nefiind reglementată oficial în România. Urmează să fie aprobată o listă de specialități și servicii medicale care vor fi eligibile pentru telemedicină. Mai mult, se vor stabili condițiile de organizare și funcționare a telemedicinei, modalitatea de a acorda servicii de telemedicină și responsabilitatea de a stabili calitatea serviciului de telemedicină, conform Libertatea.

„Criza sanitară fără precedent a impus suplimentarea și diversificarea serviciilor medicale pentru a răspunde nevoilor reale de sănătate ale populaţiei din comunităţi, dar şi pentru gestionarea eficientă a resurselor umane și financiare din domeniu”, a explicat ministrul sănătății, Nelu Tătaru, conform unui comunicat de presă. Era nevoie de modificarea cadrului legal general, care să dea posibilitatea acordării asistenței medicale prin telemedicină de către toate unitățile sanitare publice și private, în beneficiul pacienților”.

Citeşte și: Va fi sau nu vaccinul anti-COVID-19 obligatoriu? Alexandru Rafila răspunde

Printre serviciile furnizate de telemedicină se numără: teleconsultația, teleexpertiza, teleasistența, teleradiologia, telepatologia și telemonitorizarea.

Telemedicina poate contribui la limitarea răspândirii COVID-19, întrucât limitează interacțiunile umane directe și favorizează, așadar, mpsurile de distanțare socială – fără a elimina însă accesul la asistență medicală.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter