Testul online care îți spune dacă ai risc de cancer pulmonar sau nu

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 04 februarie 2020, 17:33

Cancerul pulmonar este cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat la nivel global, iar diagnosticarea timpurie constituie arma de bază în lupta cu această boală.

Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului, care se sărbătorește anual pe 4 februarie, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer și Societatea Națională de Medicina Familiei au lansat un test online, prin care românii pot afla dacă prezintă risc de a dezvolta cancer pulmonar.

Președintele FABC, Cezar Irimia, a explicat:

„Testul poate reprezenta un prim pas în procesul de informare despre cancerul pulmonar. Acesta se bazează pe doar 10 întrebări la care se poate răspunde în mai puțin de 5 minute. În cazul în care persoana care face testul intră în grupul de risc pentru cancer pulmonar, se recomandă un consult la medicul de familie. Acest test nu pune un diagnostic medical, ci reprezintă un instrument accesibil de conștientizare a riscurilor de a dezvolta o boală gravă, cât și un îndemn la acțiuni de prevenție”.

Testul îl poți face AICI. Însă este esențial de subliniat faptul că testul nu pune vreun diagnostic – acest lucru dor un doctor o poate face.

Sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter