Încă un vaccin anti-COVID-19 este gata! Are eficiență de 70-90%

De Unica.ro, pe
Un nou vaccin anti-COVID-19 este gata - de data aceasta este vorba despre vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford.

Astfel, AstraZeneca urmează să producă până la finalul anului 200 de milioane de doze din vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford, potrivit directorului de operațiuni al companiei, Pam Cheng, după cum arată Reuters, citiat de Hotnews.

Vaccinul este eficient în proporție de 70%. Însă dacă este respectată o anumită schemă de administrare, eficiența lui crește la 90%. Schema în cauză presupune administrarea a jumătate de doză de vaccin în primă fază, iar a doua oară o doză întreagă, crescând eficiența la 90%, potrivit Libertatea.

Citește și: Studiu: un spray nazal ar putea preveni infecția cu COVID-19

Mai mult, Cheng a spus că în primul trimestru al anului următor vor fi disponibile 700 de milioane de doze la nivel mondial. Dintre dozele de anul acesta, 20 de milioane vor ajunge până la finalul lui 2020 în Marea Britanie. Dintre dozele de anul următor, 70 de milioane de doze vor ajunge la britanici până la finalul primului trimestru din 2021.

AstraZeneca a spus în urmă cu mai multe luni că vaccinul va costa câțiva dolari. La rândul său, ministrul italian al sănătății a explicat că prețul vaccinului va fi de 2,5 euro. Spre deosebire de vaccinul de la BioNTech, acesta poate fi păstrat la o temperatură normală de refrigerare, neavând nevoie de temperaturi extrem de joase pentru a-și menține proprietățile.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter