Vaccinurile anti-COVID din China ar putea fi lansate pe piață în luna noiembrie

De Unica.ro, pe
China a anunțat că vaccinurile anti-COVID care se află acum în etapa finală a studiilor clinice ar putea fi gata pentru distribuiere în luna noiembrie. 

Cercetătorii chinezi au ajuns în etapa finală a studiilor clinice cu patru vaccinuri anti-COVID 19. Cel puţin trei dintre acestea au fost deja oferite unor angajaţi din domenii prioritare în cadrul unui program de urgenţă lansat în luna iulie.

Citește online gratuit numărul de septembrie al revistei Unica

Guizhen Wu, şef al CDC, expert în biosecuritate, a declarat că studiile se desfășoară fără probleme și vaccinurile ar putea fi lansate în luna noiembrie sau luna decembrie. Acesta a mărturisit că i-a fost administrat un vaccin experimental în luna aprilie și până acum nu a prezentat simptome anormale.

Citește și: Ce s-a întâmplat cu un bărbat la 14 ore după ce a fost vaccinat anti-COVID-19

China a fost a doua țară după Rusia care a anunțat brevetarea unui vaccin, denumit Ad5-nCOV, împotriva bolii care a afectat o lume întreagă. Chinezii a spus în luna august, la începutul fazei a treia de testare, că vaccinul a arătat „un răspuns bun asupra şoarecilor şi rozătoarelor şi poate determina corpul să producă un puternic răspuns imunitar umoral şi celular în scurt timp”.

Aceștia au adus asigurări că serul anti-COVID poate fi „produs în masă într-o perioadă scurtă de timp” şi că este „rapid şi uşor de preparat”.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter