Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea reduce de 25 de ori riscul de a ajunge la spital

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 04 august 2021, 11:48

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, atrage atenția că varianta Delta este mult mai contagioasă și îndeamnă românii să meargă să se imunizeze. Potrivit acestuia, vaccinarea reduce de 25 de ori riscul de a ajunge la spital.

Varianta Delta, cea mai contagioasă și agresivă dintre tulpinile virusului SARS-CoV-2, se extinde în Europa într-un ritm alert, însă România continuă să aibă o rată scăzută de vaccinare.

Trebuie să ne vaccinăm şi să nu mai amânăm această decizie pentru că ne uităm la ce se întâmplă în celelalte ţări, la ce se întâmplă în Europa, la ce se întâmplă în Statele Unite, unde numărul de cazuri generate de infecţia cu varianta Delta a crescut foarte mult, or din acest punct de vedere este păcat să pierdem beneficiile pe care le-am obţinut până la acest moment, a declarat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, potrivit Libertatea.ro.

Citește și: Andreea Marin și iubitul ei, surprinși alături de Jennifer Lopez și Ben Affleck în Italia

Șerban Huidu a jignit-o public pe Mirela Vaida. Internauții, furioși de cuvintele „Cârcotașului”EXCLUSIV!

Cu ce se ocupă, de fapt, fiica lui Mircea Diaconu – nimeni nu se aștepta

Cum arată casa Andreei Marin – imaginile pe care nu le-a văzut nimeni

Vaccinarea reduce riscul de a face o formă foarte gravă de COVID-19

Medicul atrage atenția că varianta Delta are o încărcătură virală de aproximativ o mie de ori mai mare decât tulpina inițială a virusului SARS-CoV-2. De asemenea, acesta spune că vaccinarea reduce de aproximativ 25 de ori riscul de a face o formă gravă a bolii COVID-19, protecţia faţă de boala simptomatică fiind de 70, până la 88%.

Practic, vorbim de o reducere de 25 de ori a riscului de a ajunge la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc. Vaccinându-mă eu şi cei din jurul meu, circulaţia virusului se va reduce semnificativ, circulaţia la nivel populaţional. (…) Când vorbim de varianta Delta riscul de propagare la nivel populaţional este foarte mare şi când vorbim de infecţia unui număr foarte mare de persoane, în mod deosebit a celor care nu sunt vaccinaţi, care nu au niciun fel de imunitate, evident că acest lucru se răsfrânge, pe de o parte, şi asupra populaţie vaccinate.

Este o variantă extrem de contagioasă pentru că încărcătura virală a persoanelor infectate este estimată la circa o mie de ori mai mare decât infecţia cu varianta iniţială, cu tulpina parentală.

În săptămâna 19-25 iulie la nivel naţional au fost 660 de cazuri de COVID-19 şi s-au înregistrat 12 decese, toate decesele au apărut la persoane nevaccinate. De asemenea, dintre cele 660 de cazuri peste 82% dintre ele erau la persoane nevaccinate.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter