Vitamina D, importantă în prevenirea infecției cu SARS-CoV-2. Medicii cer introducerea ei în alimente

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 10 decembrie 2021, 12:58

Vitamina D joacă un rol important în buna funcționarea a sistemului imunitar, iar oamenii cu deficiență sunt mai expuși la infectarea cu SARS-CoV-2. De aceea, medicii cer introducerea ei în alimentele de bază. 

Este cunoscut faptul că această vitamină sprijină sistemul imunitar și poate preveni apariția infecțiilor în organism, inclusiv infectarea cu virusul SARS-CoV-2. Mai multe studii au arătat că în jur de 80% dintre pacienții bolnavi de COVID-19 aveau deficiență de vitamina D.

Citește online gratuit numărul de noiembrie al revistei Unica

Medicii britanici cer introducerea vitaminei D în alimentele de bază

Medicii britanici, care se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, atrag atenția că aproape jumătate din populația țării are deficiență de vitamina D. De aceea au recomandat utilizarea suplimentelor, mai ales în lunile de iarnă.

Citește și: Studiu: 80% dintre bolnavii de COVID-19 au o deficiență de vitamina D

Cu toate acestea, oamenii au ignorat sfaturile lor, iar pentru a se asigura că toată lumea primește doza necesară, experții cer autorităților introducerea unui complex de vitamina D în alimentele de bază, precum pâinea sau laptele. Această practică este deja folosită în țări precum Finlanda, Suedia, Australia şi Canada, potrivit Digi24.

Alimente care conțin vitamina D

Vitamina D este produsă de piele și stocată în organism în timpul expunerii la soare. Dar în această perioadă, expunerea directă la soare este limitată, iar necesarul poate fi acoperit printr-un aport adecvat de produse alimentare care o conţin. Aceasta se găsește mai ales în alimente grase, precum peştele şi produsele lactate. Alege peștele gras (hering, sardine, somon, macrou), organele, în special ficatul, gălbenușul de ou, untul, brânzeturile și carnea.

Vezi si alte alimente bogate in vitamina D!

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter