5 motive să mergi la Ideo Ideis, singurul festival de teatru alternativ pentru liceenii din România

De Ioana Ilie, pe
Ideo Ideis este un festival de teatru pentru comunitate și, în același timp, un eveniment dedicat procesului de educație alternativă pentru tinerii liceeni din România. Ediția de anul acesta

va avea loc între 6 și 12 august în Alexandria și este centrată pe tema eșecului: o nereușită profesională sau personală este o șansă să te cunoști mai bine, să evoluezi în carieră și chiar să devii un om mai bun.

Festivalul Ideo Ideis s-a născut în vara anului 2006, la inițiativa unor tineri care și-au dorit un teatru și o educație de care să se simtă apropiați, care să le aparțină și de care să aparțină. Evenimentele pe care festivalul le găzduiește își propun să creeze o punte între educație și cultură și oferă participanților ateliere de dezvoltare personală prin mijloace alternative: actorie, dans, scriere creativă, muzică, film, fotografie.

Festivalul aduce, astfel, o alternativă la cotidian pentru Alexandria, o zonă dezavantajată din punct de vedere cultural și devine complementar sistemului de învăţământ instituţionalizat.

5 motive să mergi la Ideo Ideis, singurul festival de teatru alternativ pentru liceenii din România

Redacția Unica a selectat 5 dintre evenimentele găzduite de ediția de anul acesta, la care merită să ajungi.

  1. Teatru tânăr

În primele trei zile de festival, adolescenții pot participa la atelierele de teatru coordonate de actorii și regizorii invitați. Anul acesta vor avea ocazia să lucreze alături de traineri ca Alex Bogdan, Bogdan Nechifor, Silvana Mihai, Iulia Samson, Sabina Brândușe, în ateliere de actorie și improvizație, completate de jocuri de autocunoaștere.

  1. Atelierele de măiestrie

Fiecare ediție Ideo Ideis cuprinde și ateliere de scriere creativă, dans, film, muzică, fotografie. Adolescenții se pot înscrie anul acesta la un ateliere de fotografie documentară (cu Andrei Pungovschi), freestyle (cu Emi Popa – AFO și Alin Stoianovici), mixing și scratch (cu DJ Undoo), dans și street fusion (cu Judith State) sau filmmaking (cu Nicolae Constantin Tănase)

Ideo Ideis 1

  1. Spectacole

Într-un oraş fără o cladire-teatru, Ideo Ideis aduce an de an spectacole de teatru profesionist de la teatre din întreaga țară. Câteva dintre spectacolele invitate pe care le poți viziona anul acesta sunt: Artists Talk, de Geanina Cărbunariu, Pentru o mai bună înțelegere, de Mimi Brănescu, Pescărușul, de Anton Pavlovici Cehov, School feat. Cool de George Cocoș sau Foreplay, de Ozana Nicolau.

  1. Cinemateca târzie

Cinemateca târzie aduce în fața publicului unele dintre cele mai recente filme românești și europene, iar anul acesta proiecțiile vor avea loc exclusiv în aer liber.

Ideo Ideis 5

  1. Seara povestitorilor

La fiecare ediție Ideo Ideis, oameni din domenii extrem de diferite – de la personalități din lumea afacerilor și publicitari, la artiști de renume și sportivi împărtășesc participanților experiențele lor profesionale. Conceptul evenimentului este construit în jurul ideii de mentorat și este inspirat de discursurile TED. Invitații de anul acesta sunt Dan Perjovschi, membrii echipei DoR, Oana Gheorghiu & Carmen Uscatu și Vlad Voiculescu.

În afara spectacolelor de teatru profesionist invitate, toate evenimentele din cadrul ediției de anul acesta ale Festivalului Ideo Ideis sunt cu intrare liberă. Programul complet este disponibil aici: Ideo Ideis

Sursă foto: Arhiva Ideo Ideis

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter