Avertismentul lui Klaus Iohannis: am putea fi obligați să reintrăm în stare de urgență

De Unica.ro, pe

Președintele Klaus Iohannis a criticat delăsarea cetățenilor care nu au luat în serios măsurile din starea de alertă și a avertizat că dacă va crește numărul de îmbolnăviri va reinstaura starea de urgență.

„Virusul este încă printre noi”, a amintit președintele, după cum arată Digi24. „Cu cât conștientizăm mai bine că este responsabilitatea fiecăruia să urmeze câteva reguli simple de prevenție, cu atât cresc șansele noastre, ale tuturor, să controlăm și, în cele din urmă, să stopăm definitiv epidemia. (…)  În acest moment, trebuie să vă spun că, dacă regulile vor fi constant încălcate, ne îndreptăm cu siguranță spre un scenariu în care vom avea noi focare și un nou val de îmbolnăviri”.

Citește și: China va oferi 2 miliarde de dolari țărilor afectate de noul coronavirus

Iohannis a cerut autorităților să își sume un „rol mai ferm” în felul în care gestionează situația. „Solicit autorităților locale să își asume, odată cu starea de alertă, un rol mai ferm, un rol proactiv, în gestionarea situației în comunitățile pe care le administrează”, a zis el.

Mai mult, Iohannis a zis că dacă eforturile din perioada de urgență vor fi compromise de relaxarea excesivă a oamenilor, va reinstaura starea de urgență: „Au fost două luni foarte grele pentru toți, ar fi dramatic să le compromitem tocmai acum, când am reușit să facem un pas important pentru a ne relua, încet-încet, un mod de viață mai apropiat de cel cu care eram obișnuiți. Cred că nimeni nu-și mai dorește să reintrăm în starea de urgență, dar vom fi obligați să luăm din nou această decizie în situația în care ritmul de infectare și presiunea pe spitale vor crește semnificativ”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter