Primul oraș din România care va oferi bani părinților pentru plata bonelor

Primăria municipiului Sibiu a decis să acorde bani de bonă părinților care nu găsesc loc pentru cei mici la creșă sau la grădiniță, începând cu data de 3 iunie, după cum arată Agerpres citat de Digi24.

„Din 3 iunie 2020, Primăria Sibiu va acorda bani din bugetul local pentru contractarea de bone de către familiile din Sibiu care nu au găsit un loc în creşă sau în grădiniţă pentru copiii cu vârsta de până la 6 ani”, arată un comunicat al Primăriei Sibiu. „Astfel se pun în aplicare prevederile Legii 35/2020 privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă. Pe ordinea de zi a Consiliului Local Sibiu este inclus un proiect referitor la metodologia de acordare a acestui ajutor”.

Citește și: Parentingul în timpul pandemiei, între disperare și conectare

De acest ajutor vor beneficia persoanele care au în întreținere copii de vârstă preșcolară și au venituri de maxim 3.500 de lei pe membru de familie. Părinții sau tutorii legali vor primi ajutor numai dacă vor aduce dovezi că cererile depuse la creșă sau la grădiniță publică sau privată au fost respinse din cauza lipsei de locuri. De asemenea, familia trebuie să nu aibă datorii la plățile taxelor și impozitelor locale, aducând dovezi în acest sens.

Oamenii care vor primi cel mai mare ajutor financiar (în valoare de 710 lei) vor fi cei ale căror venituri net per membru de familie sunt de maxim 2.100 de lei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter