Când vor ajunge măștile de protecție în școli, conform lui Ludovic Orban

De Unica.ro, pe

Premierul Ludovic Orban a cerut în cadrul ședinței de Guvern de miercuri ca măștile de protecție să ajungă în școli până la data de 1 iunie.

Din 2 iunie încep pregătirile pentru examenele naționale. Orban a cerut ca măștile să ajungă în școli până la 1 iunie, iar Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a explicat că procedurile de achiziție se află în desfășurare, după cum arată Digi24.

„Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii, aveţi grijă că aveţi obligaţia de a finaliza procedurile de licitaţie şi de a şi distribui măştile”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres. „Ministerul Educaţiei, cel târziu până în data de 1 iunie, trebuie să ajungă la şcoli, iar Ministerul Sănătăţii, în momentul în care aveţi solicitările, datele de la administraţiile locale – şi aici trebuie să mişte rapid Direcţiile de sănătate publică – trebuie să lansaţi imediat procedura de licitaţie, astfel încât să putem să distribuim măştile către cele 2.300.000 de persoane aflate în stare de vulnerabilitate”.

Citește și: Nelu Tătaru, despre noile măsuri de relaxare: „Din august am putea avea o viață cvasinormală”

De asemenea, Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a explicat că așteaptă date de la Ministerul Muncii, pentru a lansa procedura de licitație pentru măștile destinate persoanelor vulnerabile. „Vedeţi că datele trebuie să fie transmise şi de administraţiile locale, pentru că ei au evidenţa persoanelor”, a spus Orban. „Evident le confruntaţi cu datele de la Ministerul Muncii privind persoanele cu dizabilităţi, privind persoanele care sunt beneficiare ale pensiei sociale, indemnizaţiei sociale şi trebuie să faceţi estimarea cantităţii totale de măşti şi trebuie lansată procedura, va fi o cantitate mare. Gândiţi-vă, dacă distribuim 50 de măşti către 2.200.000 – 2.300.000 de cetăţeni români, va fi o cantitate mare şi după aia vom avea inclusiv probleme logistice de distribuţie în teritoriu, astfel încât noi trebuie să ne mişcăm cât mai repede”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter