Va fi mai scump sau mai ieftin să călătorim după pandemia de COVID-19?

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Marți, 19 mai 2020, 12:31
Călătoriile ies din discuție atâta timp cât încă ne confruntăm cu pandemia de COVID-19, dar cu toții visăm la momentul în care ne vom putea aventura din nou către meleaguri departe de casă.

Lumea turismului și călătoriilor va fi destul de diferită după pandemia de COVID-19, după cum arată The Telegraph. Este posibil ca locurile din mijloc să rămână goale și doar cele de la fereastră și de la culoar să fie ocupate, după cum a sugerat compania easyJet. La fel de posibil este ca pasagerii și însoțitorii de zbor să poarte măști și mănuși în avion, așa cum a hotărât compania Wizz Air. Totodată, ar trebui să ne așteptăm să fim testați de noul coronavirus atât la plecare, cât și la întoarcere – măsură anunțată de compania Air France.

Dar cum rămâne cu costurile călătoriilor? Vor crește sau vor scădea? În trecut, când încrederea oamenilor în călătoriile cu avionul a fost zguduită după diferite evenimente, cum ar fi atacurile teroriste, răspunsul companiilor aeriene a fost scăderea prețurilor. Tocmai de aceea, nu ar trebui să ne surprind dacă, după ridicarea completă a restricțiilor, vom vedea oferte tentante de la companiile aeriene, de la agențiile de turism și de la hoteluri.

Citeşte și: Turismul revine la viață – Grecia va renunța la restricțiile turistice

Însă atunci când se va putea călători din nou, vor fi mai puține companii aeriene pe piață, iar acelea rămase vor fi pline de datorii. Astfel, reducerile inițiale ale companiilor de transport ar putea însă să fie doar o măsură temporară. Cel mai probabil scenariu este că prețul biletelor de avion va crește ulterior, pentru a compensa pierderile imense din perioada în care transportul aerian a stagnat. Acest lucru va însemna mai puțini clienți de tip casual.

Pe lângă asta, clienții fideli ai companiilor de zbor se vor împuțina. Spre exemplu, companiile ale căror angajații care trebuiau să călătorească mult peste hotare s-au adaptat în perioada pandemiei, pentru ca acei angajați să își poată îndeplini atribuțiile fără să fie nevoie să se urce într-un avion, ci cu ajutorul comunicării online.

Există încă multe necunoscute în ecuația amplă a turismului post-coronavirus, însă un lucru este cert: călătoriile, așa cum le cunoșteam noi, nu vor mai fi la fel.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter