O familie de nouă persoane a murit după ce a mâncat tăiței

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Joi, 22 octombrie 2020, 15:49
O familie formată din nouă persoane a murit după ce a mâncat tăiței noodles cu făină de porumb fermentată, care au stat un an la congelator.

Familia provenea din orașul Jixi, din provincia Heilonghiang, situată în nord-estul Chinei. Membrii familiei au mâncat o delicatesă locală, numită Suantangzi. Această delicatesă este un tip de supă densă cu tăiței.

Familia a consumat supa în cadrul unei întruniri care a avut loc pe 5 octombrie, unde s-au strâns în număr de 12. Trei dintre aceștia au refuzat să mănânce supa, pe motiv că avea un gust ciudat, după cum arată Lad Bible.

Restul de nouă membri ai familiei au mâncat supa și au început să se simtă rău câteva ore mai târziu – opt dintre ei au murit până în data de 11 octombrie, pe când a noua persoană a murit pe 19 octombrie.

Autoritățile chineze spun că tăițeii din suă erau stricați, întrucât au stat atât de mult timp la congelator. Persoanele care au mâncat tăițeii s-au intoxicat, fără să știe, cu acid bongkrekic. Acesta din urmă este o toxină respiratorie produsă de bacterii care s-au găsit în tăiței.

„Poate afecta în mod negativ și serios multe organe, inclusiv ficatul, rinichii, inima și creierul”, a explicat Gao Fei, director de siguranță alimentară la Heilongjiang Centre for Disease Control and Prevention pentru China News Service. „Momentan, nu există un antidot specific. Odată ce un om se intoxică, rata de fatalitate poate fi de la 40% până la 100%”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter