Florin Cîțu, despre restricțiile din valul patru: „Nu putem să restricționăm pentru persoanele vaccinate”

De Unica.ro, pe
În cazul în care un al patrulea val de pandemie COVID-19 ar lovi România, premierul Florin Cîțu a ținut să asigure că măsurile restrictive nu se vor aplica persoanelor vaccinate.

Cîțu a vorbit despre acest scenariu într-un interviu cu Digi24, în care a subliniat că valul patru al pandemiei va necesita noi măsuri restrictive, dar va face tot posibilul ca aceste măsuri să nu afecteze economia și persoanele vaccinate.

„Să nu uităm că avem multe persoane vaccinate, nu putem să restricționăm pentru persoanele vaccinate, va fi mai complicat”, a zis Cîțu pentru Digi24, citat de Libertatea. „Sunt persoane vaccinate care au înțeles mesajul și va trebui să vedem. Astăzi vorbim de o populație vaccinată și o populație care sper că se vaccinează ca să nu ajungem la 1 la mie (nr.rata de incidență de la care se introduc noi restricții)”.

Există însă și măsuri aplicate în trecut care nu se vor putea aplica doar pentru persoanele nevaccinate într-un asemenea scenariu, cum ar fi circulația pe timpul nopții. Accesul în restaurante ar pute fi făcut printr-un certificat care dovedește fie vaccinaream fie trecerea prin boală, fie efectuarea unui test negativ – însă măsura nu afost încă stabilită. „Au venit mai multe propuneri și data trecută de la Ministerul Sănătății, pe unele le-am acceptat, pe altele nu”, a mai spus el.

Citește și: Studiu: prezența în bănci a școlarilor nu crește rata de infectare COVID-19

Citește și: Avertismentul epidemiologului Octavian Jurma: „Tinerii pot confunda infecția cu Delta cu o răceală”

Citește și: Valeriu Gheorghiță: dacă românii nu se vor vaccina, în septembrie s-ar putea ajunge la 1.500 de cazuri de COVID-19 pe zi

Citește și: Predicții pesimiste: valul patru al pandemiei se va lăsa cu multe spitalizări și decese

Cîțu a ținut să sublinieze faptul că măsurile pe care le va lua guvernul condus de el nu vor afecta economia. „Eu nu voi mai închide pietele agroalimentare”, a fost promisiunea lui. „Eu nu voi închide mall-urile. Eu nu voi închide economia”.

Tot Cîțu a mai afirmat că relaxările care vor intra în vigoare începând cu 1 august nu aduc mari schimbări față de măsurile care există deja în prezent. Ele vizează numărul maxim de persoane care pot participa la evenimente private, activități culturale, artistice sau sportive. Masca de protecție trebuie în continuare purtată la interior și, în anumite contexte, la exterior.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter