Klaus Iohannis: critici aspre la adresa oamenilor care răspândesc conspirații legate de coronavirus

De Unica.ro, pe

Teoriile conspiraționiste cu privire la noul coronavirus sunt peste tot, iar tot mai mulți români le iau de bune, în pofida lipsei dovezilor științifice și logicii din spatele lor.

Președintele Klaus Iohannis a avut mai multe ședințe la Palatul Cotroceni cu membrii guvernului, pentru a discuta măsurile de gestionare a epidemiei de COVID-19, potrivit Digi24. El a criticat aspru atât delăsarea oamenilor care nu au luat în serios măsurile din starea de alertă, cât și iresponsabilitatea celor care transmit teorii ale conspirației.

„Vedem tot felul de iresponsabili care răspândesc, unii din inconștiență, alții din rea-voință, dezinformări și propagă tot soiul de teorii ale conspirației cu scopul de a cultiva neîncrederea în rândul cetățenilor”, a spus Iohannis. „Aceste abordări care contestă gravitatea virusului sunt nocive, pentru că mistifică evidența, erodează autoritatea statului și pot crea breșe, afectând solidaritatea și responsabilitatea socială, care sunt fundamentale pentru a putea depăși cu bine această perioadă dificilă”.

Citește și: Avertismentul lui Klaus Iohannis: am putea fi obligați să reintrăm în stare de urgență

În plus, Iohannis i-a „certat” și pe politicienii care încurajează nerespectarea măsurilor de protecție împotriva noului coronavirus: „Este foarte grav că unii politicieni încurajează încălcarea legilor și nerespectarea măsurilor de protecție. Sunt aceiași vechi politruci care au slăbit timp de trei decenii statul român și care acum fac tot posibilul pentru ca efortul nostru național să eșueze. Ba, mai mult, în vreme ce prioritatea noastră este protejarea cetățeanului și programul economic care să ducă la reconstrucție, prioritatea PSD este, în aceste vremuri grele pentru România, culmea, dărâmarea Guvernului, așa cum a anunțat cu mândrie liderul acestui partid”.

Foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter