Mărturisirile cutremurătoare ale unui marinar român care a prins pandemia în China

Un navigator român care a stat cinci luni pe vapor, prinzând pandemia din China în plină desfășurare, a povestit experiența revenirii lui în România.

Bărbatul a povestit experiența lui pentru Libertatea, alegând să rămână anonim. El a plecat din România în ianuarie, navigând către Asia și ajungând în China în miezul pandemiei. A rămas pe vapor cinci luni, iar întoarcerea în Europa a însemnat aterizarea într-o altă epidemie.

„M-am întors chiar când începea nebunia”, a zis el. „Şi am văzut şi de ce e nebunie: pentru că în Europa nu era nicio regulă. În China au fost foarte stricţi. În Europa, nicio treabă, în vârf de pandemie”.

Bărbatul a intrat de bună voie în carantină de săptămâna trecută, pentru a fi sigur că nu își îmbolnăvește familia. Legislația României prevede ca personalul navigant să nu intre în izolare la revenirea în țară.

Pentru a reveni în țară, a zburat din Hong Kong în Sofia, prin Doha și Atena. Din Sofia, a mers cu o mașină la Vama Veche. A trecut granița pe jos și de acolo a ajuns la el acasă, în Constanța. A fost însă surprins de atitudinea vameșului român, după cum a povestit:

„În România, m-a surprins vameşul. Nu avea mască, mănuşi, era foarte relaxat. Mi-a zis: «Ce, domnule, n-aţi avut niciodată o gripă mai serioasă?!». Ceva de genul: «Ce-i cu atâtea precauţii?»”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter