Un medic de la Spitalul Universitar București a murit în urma infectării cu noul coronavirus

De Unica.ro, pe

Medicul chirurg Cătălin Bărbulescu de la Spitalul Universitar de Urgență din București a fost infectat cu noul coronavirus, iar în seara de luni a murit.

Doctorul avea 65 de ani, suferea de mai multe afecțiuni și s-a infectat cu noul coronavirus după ce a luat contact cu o pacientă infectată. El s-a numărat printre cele 2625 de cadre medicale bolnave de COVID-19 la nivel național, potrivit Libertatea.

Anunțul decesului medicului Bărbulescu a fost postat pe pagina de Facebook a spitalului: „Colegul nostru, dr Catalin Barbulescu, a încetat din viata aseara. Gandul nostru sa urmareasca permanent de acum acest om bun. Spitalul Universitar de Urgenta sufera azi prima pierdere in aceasta lupta cu vremurile”.

Citeşte și: Cât costă testul care îți arată dacă ești imun la noul coronavirus și unde îl poți face

În Spitalul Universitar de Urgență existau, la începutul lunii aprilie, 35 de cadre medicale depistate cu coronavirus, precum și 75 de pacienți, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. Pentru că fostul manager al spitalului, Adriana Nica, nu a luat măsuri de prevenire a infectării cu coronavirus a pacienților și personalului medical, a fost demisă din funcție și înlocuită de Cătălin Cârstoiu.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter