Bianca Dobroiu s-a vindecat de COVID-19 după 74 de zile. Românca a devenit studiu de caz pentru medici

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Marți, 12 mai 2020, 09:10
UPDATE: Bianca Dobroiu, fotomodelul cu origini românești din regiunea Bologna, Italia, s-a vindecat de COVID-19 după 74 de zile. Primul lucru pe care l-a făcut după ce a ieșit din carantină a fost să meargă în parc, să facă sport. 

“O emoție unică, nu mi se pare adevărat, au fost niște zile foarte lungi, cred că nu mi-am analizat atât de mult camera… Doctorul m-a trezit ieri dimineață: Ești fericită? Ești negativă! Am sărit din pat. A fost un coșmar, cei care nu au trăit pe propria piele nu pot înțelege”, a mărturisit ea.

Bianca a devenit studiu de caz pentru medici: “Din câte știm, este un record. Acum trebuie să înțelegem de ce a fost pozitivă atât de mult timp. Lucrăm la ipoteze și analizăm pozitivitatea pe care am putea să o definim pe termen lung. Sunt opt pacienți pozitivi de peste opt săptămâni”, a declarat specialistul în boli infecțioase de la spitalul Sant’Orsola, Luciano Attard, potrivit știrileprotv.

Bianca Dobroiu, în vârstă de 23 de ani, locuiește în Bologna, Italia, unde studiază și muncește. Ea a fost diagnosticată cu COVID-19 în data de 28 februarie. Se pare că tânăra, care lucrează în industria modei, s-a infectat la un eveniment ce a avut loc la Milano. A fost internată la spitalul Sant’Orsola având febră de 40,7 grade Celsius la acea vreme, potrivit The Sun.

„După patru zile i-a trecut, dar testele încă sunt pozitive”, a explicat specialistul în boli infecțioase Luciano Attard. „Din câte știm noi, nimeni altcineva din Italia nu a rămas pozitiv pentru atât de mult timp. De regulă, rezultatele pozitive nu durează mai mult de patru săptămâni”.

Citește și: Cum te poate îmbolnăvi frica de coronavirus

Tânăra a fost externată în data de 6 martie și s-a întors acasă. Acolo a rămas în carantină. Deși nu mai are simptome și se simte bine, ea încă are virusul în organism conform testelor și continuă să fie contagioasă.

În ziua 57 de carantină, tânăra a primit un alt rezultat pozitiv. Ea a anunțat pe Facebook: „Nu s-a schimbat nimic și astăzi mă cam sperie asta”. Experții medicali caută în momentul de față să deslușească motivul pentru care tânăra continuă să aibă virusul în corp.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter