Cum duce pandemia de COVID-19 la apariția orașelor fantomă

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 19 octombrie 2020, 16:21

Pandemia duce la apariția unor așa-numite „orașe fantomă” în Marea Britanie, pe măsură ce tot mai multe locuri de muncă dispar.

După primul lockdown din Marea Britanie, peste 11.120 de puncte de vânzare s-au închis, iar aproximativ 125.000 de locuri de muncă au fost pierdute. Odată cu apropierea iernii, noi măsuri de carantină ar putea fi impuse, amenințând cu pierderea locurilor de muncă în tot mai multe magazine și restaurante.

Citește și: Marcel Vela, apel la solidaritate în lupta împotriva COVID-19: „Dezbinarea nu a ajutat niciodată”

Liderii din industria hotelieră spun că până la începutul lui 2021, s-ar putea pierde 750.000 de locuri de muncă în acest sector, pe când în domeniul comerțului ar putea fi pierdute 255.000 de locuri de muncă.

„Cererea redusă pentru spații de birouri și un declin aparent inevitabil al comerțului cu amănuntul riscă să creeze orașe fantomă”, arată The Social Market Foundation, conform Libertatea.

Mai mult, peste un milion de oameni care activează în comerț sau ospitalitate și-ar putea pierde locurile de muncă, potrivit estimărilor lui Kay Neufeld, de la Centre for Economics and Business Research.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter