Județele din România care riscă să intre în carantină din cauza pandemiei de COVID-19

De Unica.ro, pe

România a atins un nou record descurajant în privința infectărilor cu noul coronavirus, iar mai multe județe riscă să intre în carantină din această cauză.

Cel mai nou raport arată un număr de 994 de infectări și 36 de morți în 24 de ore – un record de la începutul epidemiei în România. În spațiul public se discută tot mai mult despre posibilitatea de a implementa restricții la nivel de regiuni, acolo unde sunt cele mai mult cazuri de coronavirus.

Astfel, județele cu cele mai multe infectări sunt, după cum urmează: Bucureștiul (4.467), Suceava (4.268), Braşov (2.381), Argeş (2.079), Galaţi (1.626), Vrancea (1.378), Dâmboviţa (1.194), Iaşi (1.139), Prahova (1.126), Botoşani (1.104) și Neamţ (1.059).

Secretarul de stat Raed Arafat a subliniat faptul că numărul vindecaților este mai mic decât al celor care se îmbolnăvesc, după cum arată Click!: „Aceste cazuri cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaţilor este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc şi înseamnă că avem o creştere continuă a numărului cazurilor active. Dacă populaţia nu respectă măsurile minime care sunt recomandate – mască, distanţare –, riscul există (…) să vedem că situaţia în România poate să se înrăutăţească în continuare în lipsa măsurilor compensatorii care au fost recomandate sau impuse populaţiei.(…) Este posibil să se ajungă la măsuri regionale, zonale, de restricţie, acolo unde apar zone afectate”.
Foto: 123rf.com
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter