Salvamarii în timpul epidemiei: vor mai putea face respirație gură la gură?

De Unica.ro, pe

Pandemia de coronavirus schimbă felul în care salvamarii își desfășoară activitatea, ei fiind nevoiți să ia măsuri speciale de protecție, după cum arată Libertatea.

Salvamarii urmează să primească o listă cu măsuri de la Direcția de Sănătate Publică și de la Apele Române. Momentan însă, ei își iau niște prime măsuri de protecție, cum ar fi munca în ture și evitarea contactului unii între ceilalți.

Șeful salvamarilor din Constanța și Mamaia, Gabriel Culea, a explicat, după cum arată Libertatea: „Am făcut 7 zone: 4 în Mamaia şi 3 în Constanţa. Fiecare zonă are un număr de salvamari care lucrează în două ture. În cazul în care, Doamne, fereşte!, se infectează careva, atunci persoana este izolată, fără să infecteze pe ceilalţi. Dacă ne-am infecta 30-40% dintre noi ar fi jale”.

Citește și: Primele focare de infecție cu noul coronavirus după măsurile de relaxare

O altă măsură implementată va fi eliminarea respirației gură la gură. „Încercăm pe cât posibil să protejăm salvamarii şi una dintre prevederi va fi ca atunci când o persoană este scoasă din apă, fără funcţii vitale, şi este nevoie de resuscitarea cardio-respiratorie să avem baloane de resuscitare”, a spus Culea. „Vom dota fiecare punct de observare cu acest balon. Nu mai facem respiraţie gură la gură”.

Nu în ultimul rând, salvamarilor li se va lua temperatura înainte să înceapă o tură, iar salvamarii care vor fi prezenți la punctele fixe vor pura o mască specială de protecție, care cade pe gât atunci când pornesc în intervenții.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter