Sectorul 4 din Capitală, dezinfectat mai ceva decât China

De Unica.ro, pe Ultimul update Sâmbătă, 28 martie 2020, 17:36
Sectorul 4 al Bucureștiului a fost dezinfectat de 80 de echipe speciale. Acestea au curățat scările de bloc, aleile de bloc, locurile de joacă și spațiile verzi din apropierea locuințelor.

Primarul Sectorului 4 Daniel Băluță a anunțat măsurile de dezinfectare și curățare vineri după-amiază. Acesta a spus că, dincolo de cele 80 de echipe speciale, procesul a implicat 60 de autospeciale și alte 40 de echipaje echipate cu instrumente capabile să pulverizeze în aer substanțe de dezinfectare, după cum arată Adevărul.

Primarul a subliniat: „Alte 200 de persoane vor putea interveni, daca situaţia o va impune. Pentru acţiunile de dezinfecţie se vor folosi soluţii pe bază de peroxid de hidrogen, non-toxice şi prietenoase cu mediul înconjurător”.

Citește și:  Localnicii dintr-o comună italiană, subiect de studiu după ce niciunul nu s-a îmbolnăvit cu coronavirus

Alte măsuri luate de Primăria Sectorului 4 au fost dezvăluite într-un comunicat al instituției: „Pe raza sectorului, intervine deja o unitatea specială, formată dintr-un număr de aproximativ 350 de oameni dotaţi cu echipament de protecţie (mască, combinezoane, mănuşi, botoşei) şi un număr de 60 de autoutilitare echipate corespunzător, pentru spălarea şi dezinfectarea arterelor de circulaţie. În prima săptămână, aceste echipe, care lucrează non-stop, în ture, au aplicat zilnic tratamente specifice de igienizare, atât pe marile bulevarde cât şi pe străzile dintre blocuri”.

Imaginile de la fața locului aduc aminte de eforturile de dezinfectare a străzilor din China, în ele putând fi văzuți zeci de oameni îmbrăcați în combinezoane de protecție care curăță fiecare suprafață și stradă din Sectorul 4.

Foto: Primăria Sectorului 4

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter