Țara cu peste 69.000 de cazuri de coronavirus în 48 de ore – cum gestionează autoritățile criza

De Unica.ro, pe

Pandemia de COVID-19 este departe de a se fi încheiat, atâta timp cât nu există un vaccin, iar oamenii nu înțeleg importanța distanțării sociale și importanța normelor de igienă. Drept dovadă, o țară a înregistrat 69.000 de cazuri în decursul a 48 de ore.

Este vorba despre Brazilia, după cum arată statisticile Worldometers. Brazilienii trec prin cea mai dificilă perioadă de la începutul pandemiei. Țara lor se apropie vertiginos de un milion de infectări și a depășit 46.000 de decese. Doar în ultimele două zile, în Brazilia s-au înregistrat 69.000 de noi infectări.

În pofida statisticilor îngrijorătoare, autoritățile braziliene sunt relaxate. Însuși președintele Jair Bolsonaro a sfidat restricțiile și a participat la proteste pentru relaxarea măsurilor. La rândul său, șeful biroului președintelui, Walter Braga Netto, a estimat că magnitudinea crizei este gestionabilă, după cum arată GSP: „Există o criză, suntem alături de familiile îndurerate, dar este o criză care poate fi gestionată”.

Citeşte și: Taxa de coronavirus: țara unde nu poți călători fără să plătești o sumă imensă

Atitudinea lui Bolsonaro a fost criticată de mulți specialiști, printre care și medicul oncolog și activistul sanitar Drauzio Varella: „Cred că va rămâne în istorie cu un grad de vinovăție pe care nu aș vrea să îl simt. Vom ajunge în curând la nivelul de mortalitate din Statele Unite ale Americii. Situația nu poate fi mai rea de atât. Pur și simplu nu poate. Am sentimentul că țara noastră trăiește o tragedie și că această situație va fi mult mai rea pentru cei săraci”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter