Teste COVID-19 și vaccinuri antigripale gratuite în Vatican, pentru persoanele nevoiașe

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 12 noiembrie 2020, 20:02
În Vatican au fost instalate mai multe puncte ambulatorii pentru teste de depistare a COVID-19 și vaccinuri antigripale gratuite.

În Piața Sfântul Petru din Roma s-au instalat mai multe puncte ambulatorii destinate persoanelor nevoiașe, care trăiesc în centre sociale, dar și oamenilor care trebuie să se întoarcă în țările lor, după cum arată Agerpres. În aceste puncte, oamenii se pot testa gratuit pentru COVID-19 și se pot vaccina împotriva gripei în aceleași condiții.

Inițiativa a fost anunțată joi de Vatican, cu ocazia evenimentelor organizate de Ziua Mondială a Săracilor, care este sărbătorită în data de 15 noiembrie, potrivit Libertatea. În centrul de tratament ambulator se efectuează 50 de testări pe zi, conform declarațiilor dintr-un comunicat de presă oferite de preşedintele Consiliului Pontifical pentru Noua Evanghelizare, Rino Fisichella.

Citeşte și: Studiu: cei mai săraci dintre europeni devin și mai săraci din cauza pandemiei

În același comunicat se precizează că a fost trimis un prim lot de 350.000 de măști pentru cel puțin 15.000 de elevi din școlile de la periferia Romei, pentru a ajuta familiile nevoiașe. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără ajutorul companiei de asigurare Unipolsai, care a făcut donația generoasă.

Totodată, parohiile din Roma au primit și 5.000 de pachete cu alimentare destinate persoanelor sărace, ca rezultat al unei colaborări dintre supermarketul Elite și fabrica de paste La Molisana.

În comunicat, Fisichela a mai precizat că Papa Francisc a subliniat că este necesar, din cauza pandemiei, „să oferim un semn concret de asistentă şi sprijin unui număr tot mai mare de familii care se află în dificultate obiectivă”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter