Urgent Cargus acuză DSP Botoșani că a pus în pericol mii de oameni prin transportarea probelor COVID-19

De Unica.ro, pe

Firma de curierat Urgent Cargus acuză Direcția de Sănătate Publică Botoșani că a încălcat legea și a pus în pericol 5.000 de angajați ai companiei de curierat.

Acuzațiile de la Urgent Cargus vin după scandalul în care proba unui pacient decedat, suspect de infecție cu COVID-19, a fost trimisă de DSP Botoșani către Institutul Cantacuzino prin Urgent Cargus, după cum arată Libertatea. După ce au aflat conținutul pachetului, angajații Urgent Cargus l-au blocat două săptămâni în depozit și l-au trimis la institut abia pe 24 iunie.

Cei de la firma de curierat au explicat că nu transportă probe biologice. Cu toate acestea, ei nu verifică conținutul coletelor, acest lucru fiind responsabilitatea clientului – tocmai de aceea curierii nu au știut ce conținea pachetul ridicat de la DSP Botoșani.

„Suntem surprinși și indignați de acțiunea neglijentă a DSP Botoșani care, încălcând prevederile legale în vigoare, a transmis probe biologice prin intermediul companiei noastre, fapt care poate pune în pericol siguranța angajaților și clienților noștri”, arată Urgent Cargus într-un comunicat transmis către Libertatea.

Citește și: Mărturisirile cutremurătoare ale unui marinar român care a prins pandemia în China

„Conform normelor legale, Urgent Cargus nu asigură transportul probelor biologice, iar acest fapt este comunicat către toți clienții noștri, lista bunurilor interzise sau restricționate la transport fiind publicată pe site-ul nostru”, mai arată comunicatul. „Responsabilitatea privind conținutul coletului este integral a expeditorului, inclusiv responsabilitatea de a nu transmite bunuri care se află pe lista celor interzise la transport”.

În acest context, Urgent Cargus acuză DSP Botoșani că a pus în pericol aproape 5.000 de angajați și subcontractori ai companiei, dar și toți clienții companiei, prin „neglijența cu care transportă probe biologice”.

Medicii de la DSP Botoșani insistă că nu pun pe nimeni în pericol, probele fiind împachetate în trei recipiente. Mai mult, directorul DSP Botoșani, Monica Adăscăliței, a ținut să sublinieze că toate centrele DSP folosesc aceeași metodă de a trimite probe preluate de la pacienți suspecți de infecție cu SARS-CoV-2 către București.

Foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter