1 Decembrie în pandemie. Fără paradă militară și fără public de Ziua Națională a României

De Unica.ro, pe
Ziua Națională a României nu va mai fi celebrată cu fast în 2020. Ceremonia de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf va fi una restrânsă, fără paradă militară și fără public. 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că de Ziua Națională a României, ceremonia ce are loc anual la Arcul de Triumf va fi „una extrem de restrânsă, la care sunt invitaţi ambasadori străini, medici şi personal medical”.

Citește și: Klaus Iohannis, despre carantina totală după alegerile parlamentare

„În acest an, vom onora curajul și sacrificiile înaintașilor noștri făcând noi înșine sacrificiul de a renunța la bucuria participării împreună la manifestările publice tradiționale. Însă, cu siguranță, vom fi împreună în spirit, ca o națiune puternică, mereu unită și solidară atunci când în joc este chiar salvarea țării noastreă”, a declarat șeful statului.

Klaus Iohannis, despre ceremonia de Ziua Națională a României din 1 Decembrie 2020

În contextul pandemiei de COVID-19 și al restricțiilor aflate în vigoare, de 1 Decembrie nu va fi paradă militară.

Citește și: Minivacanța de 1 Decembrie 2020. Câte zile libere vom avea

„Va fi, aşadar, o ceremonie scurtă, fără paradă militară şi, din păcate, fără participarea publicului larg. Recomandarea experţilor este de a renunţa la orice fel de reuniuni şi întâlniri publice sau private, fiindcă acestea accelerează răspândirea virusului. Sunt recomandări pe care vă îndemn să le respectăm inclusiv de 1 Decembrie”, a mai transmis Klaus Iohannis, potrivit Digi24.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter