A patra țară din lume care a interzis Facebook. Care a fost motivul

De Unica.ro, pe
După China, Iran şi Coreea de Nord, o altă țară interzice accesul la Facebook. Autoritățile încearcă acum să stabilească reglementările cu privire la utilizarea rețelei sociale. 

Insulele Solomon, stat insular din Oceanul Pacific, au interzis temporar utilizarea Facebook din cauza problemelor controversate dezbătute pe rețeaua de socializare. Autoritățile s-au arătat îngrijorate de lipsa legislației care să „guverneze utilizarea internetului”, fapt ce a dus la utilizarea abuzivă.

Citește și: Demnitarii unei țări vor să interzică Instagram: „Are conținut imoral și obscen”

„Limbaj abuziv împotriva miniştrilor, a prim-ministrului, atac la reputaţie, defăimare, toate acestea sunt probleme ce îngrijorează”, a declarat ministrul Comunicaţiilor, Peter Shanel Agovaka, potrivit Digi24.

„Utilizarea internetului în Insulele Solomon trebuie acum să fie reglementată cum se cuvine pentru a ne proteja tinerii de conţinutul dăunător”, a adăugat el, cu mențiunea că „operatorii trebuie să creeze un firewall pentru a bloca Facebook”.

Citește și: Facebook va cenzura postările anti-vaccinare

Țări cu acces limitat la Facebook

Deşi nu se află printre țările care au interzis Facebook, în Cuba accesul la internet şi la reţelele de socializare este restricţionat. Doar politicienii, unii jurnalişti şi studenţii medicali pot accesa în mod legal Facebook de acasă. Ceilalți pot merge la internet cafe, însă costă foarte mult și oamenii de rând nu își permit.

Alte țări care limitează accesul la Facebook sunt Pakistan, Bangladesh, Vietnam.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter