Alertă ANM de vreme severă! Ce regiuni sunt vizate

De Unica.ro, pe
O nouă alertă ANM a fost emisă pentru astăzi și mâine, 9 decembrie 2020. Mai multe regiuni din țară se vor confrunta cu depuneri de polei și intensificări ale vântului. Printre acestea se află și municipiul București. 

Vremea continuă să fie închisă în România. Temperaturile sunt scăzute și favorizează depunerile de polei. De asemenea, în unele regiuni vântul va avea intensificări semnificative, iar în mai multe zone va ninge moderat.

Citește gratuit ediția de decembrie a revistei Unica. O găsești AICI.

Alertă ANM de vreme severă

ANM a emis o informare meteorologică pentru fenomene precum polei, ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului, valabilă în intervalul 08 decembrie, ora 10:00 – 09 decembrie, ora 10:00.

„În sud-estul țării se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe alocuri vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai ridicată în Bărăgan și în sud-estul Moldovei. În Carpații de Curbură, în Carpații Meridionali, în restul Munteniei și al Moldovei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, în medie de 5 – 10 cm”, se arată pe site-ul ANM.

„În cursul zilei de marți, vântul va avea intensificări în sudul Banatului, jumătatea de est a Munteniei, în Dobrogea și la munte, cu viteze mai mari pe litoral, unde rafalele vor depăși temporar 55 – 65 km/h. În noaptea de marți spre miercuri, pe crestele din vestul Carpaților Meridionali și în zona Munților Banatului rafalele vor depăși 80…90 km/h, zăpada fiind spulberată”, au adăugat specialiștii Agenției Naționale de Meteorologie. 

În zilele ce urmează, se vor semnala temporar precipitații în toată țara, în special în regiunile centrale și cele din sud, est, precum și în zona de munte.

Citește și: Ce stațiuni de schi vor fi deschise iarna aceasta

Vremea în București

Prognoza meteo specială pentru București arată că în același interval de timp, vremea se va menține închisă. Se vor semnala precipitații mixte și se va depune polei. Temporar va ninge, iar stratul de zăpadă va avea în medie 3 – 6 centimetri. Vântul va avea unele intensificări, cu rafale de până la 30 – 35 km/oră. Maximele se vor înadra între 1 și 2 grade, iar minimele vor fi de -1/0 grade.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter