Alexandru Rafila: Condițiile în care purtarea măștii nu e obligatorie în spațiile închise

De Raluca Vițu, pe

Purtarea măștii de protecție în spațiile publice închise este obligatorie în România, începând din 15 mai 2020. Cu toate acestea, multe persoane au început să se plângă de aacestă obligativitate spunând că nu pot respira bine cu mască.

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și președinte al Societății Române de Microbiologie, a vorbit despre acest subiect la Digi24 pentru a clarifica problema. Rafila a spus că există anumite situații în care portul măștii nu este obligatoriu.

Citeşte şi: Dr. Adina Alberts: Pericolul purtării măștilor împotriva COVID-19 pentru un timp îndelungat

„Cred că lucrul la care trebuie să ne gândim cu toții ar fi câteva situații care pot apărea, în care chiar în spații închise masca nu poate fi utilizată sau pentru persoane cu astfel de dificultăți. De exemplu, pe un elev care are o boală de tip astmatiform putem să îl plasăm într-un loc unde riscul de contaminare este mai mic.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. 

Probabil că la anumite categorii de persoane sau la anumite tipuri de activități, utilizarea măștii nu este posibilă. Trebuie să ne gândim și la astfel de alternative, tocmai ca să avem flexibilitate când aplicăm reglementarea legală”, a explicat Alexandru Rafila.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter