Alexandru Rafila, despre creșterea numărului de cazuri COVID-19: „Nu avem niciun motiv să credem că acest trend se va opri”

De Unica.ro, pe
România a trecut pragul de 3.000 de cazuri zilnice de COVID-19. Este un record absolut în țara noastră de la începutul pandemiei. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, este de părere că acest trend crescător nu se va opri aici. 

România a înregistrat un nou record al infecțiilor cu noul coronavirus de la începutul pandemiei de COVID-19: peste 3.000 cazuri în ultimele 24 de ore. Prof. Dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, crede că această creștere nu se va opri aici.

„Ne aflăm pe un trend crescător în ultima săptămână. Deocamdată, nu avem niciun motiv să credem că acest trend se va opri. Este evident că se întâmplă în toată Europa o creștere. Întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem este dacă sistemul de sănătate din România este pregătit pentru o astfel de creștere a cazurilor”, a atras atenția Alexandru Rafila.

Citește online gratuit numărul de octombrie al revistei Unica

Alexandru Rafila: „Numărul de cazuri a crescut de 10 ori”

„Mă uit la un alt indicator, la incidența cumulată în ultimele 14 zile. Noi avem undeva la 130 de cazuri la 100 de mii de locuitori. În jurul datei de 1 iulie aveam 12-14 cazuri. Numărul  de cazuri s-a mărit de 10 ori”, a adăugat el.

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății este de părere că această creștere a numărului de cazuri se datorează nerespectării distanțării fizice.

„Masca face și ea ce poate. Distanțarea este mai importantă decât masca. Testarea masivă a oamenilor sănătoși nu rezolvă problema. Trebuie identificată persoana infectată și testate toate persoanele din jurul ei. Multe dintre direcțiile de sănătate sunt depășite”, a explicat acesta.

Citește și: Țara din Europa care a gestionat cel mai bine pandemia de COVID-19

Cât despre vaccinul anti-COVID mult așteptat, Alexandru Rafila spune că va ajunge pe piața din România atunci când va fi autorizat de Agenţia Mondială a Medicamentului.

„Discutăm de un vaccin sensibil la variațiile de temperatură. Nu se poate depozita. El se transportă în cutii cu gheață carbonică, după care se poate refrigera maxim 10 zile. Se fac cel puțin 2 doze de vaccin la un interval de timp”, a mai spus Rafila.

Sursă foto: Hepta.ro

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter