Alexandru Rafila: „Într-o zi în care noi avem 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate în România se îmbolnăvesc 40.000 de persoane”

De Unica.ro, pe
România a depășit două zile consecutiv pragul de 4.000 de cazuri COVID-19, dar și mai îngrijorător este faptul că numărul îmbolnăvirilor ar fi de 10 ori mai mare în realitate. Alexandru Rafila a explicat cum este posibil acest lucru. 

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și al Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, a dezvăluit că „într-o zi în care noi avem 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate în România se îmbolnăvesc 40.000 de persoane”.

Citește și: Alexandru Rafila, despre creșterea numărului de cazuri COVID-19: „Nu avem niciun motiv să credem că acest trend se va opri”

Potrivit studiilor de seroprevalenţă a infecţiei cu SARS-CoV-2, între numărul diagnosticat de cazuri şi numărul persoanelor care au trecut prin boala COVID-19 există un raport de 1 la 10. Adică în ultimele 24 de ore, numărul real al celor care s-au infectat este 40.000, susține reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila.

La 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate sunt 40.000 de persoane infectate

„Este o situaţie care se întâlneşte în toate ţările. Deci nu este o situaţie particulară pentru România. Întotdeauna numărul de cazuri şi sunt studiile acelea de seroprevalenţă care arată ce proporţie de populaţie a trecut prin boală, arată că între numărul de cazuri diagnosticat şi numărul de persoane care au trecut prin boală există un raport de 1 la 10. Deci înseamnă, dacă vreţi o ştire pe care să o daţi în acest moment, înseamnă că într-o zi în care noi avem 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate în România se îmbolnăvesc 40.000 de persoane”, a afirmat prof. dr. Alexandru Rafila.

Citește și: Cum te tratezi acasă dacă ai o formă ușoară de COVID-19. Sfaturile medicului Virgil Musta

„Este aceeaşi situaţie şi acum, dar repet nu este o situaţie particulară pentru România este o situaţie generală pentru toate ţările, pentru că discutăm de o pandemie, o boală care se manifestă practic pe tot globul în acest moment”, a adăugat el, potrivit știrileprotv.ro.

Sursă foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter