Alimentele congelate pot răspândi coronavirusul, arată o echipă de cercetători

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 12 septembrie 2022, 13:31

O echipă de biologi din Singapore a confirmat, în urma realizării unui experiment, că focarele inexplicabile de infecție cu noul coronavirus din China, Vietnam și alte țări din regiunea Asia – Pacific, ar fi putut fi cauzate de alimente congelate contaminate.

Rezultatele experimentelor lor au fost publicate de biblioteca științifică electronică bioRxiv, informează Rador.

Alimentele congelate pot răspândi coronavirusul, arată o echipă de cercetători

„Experimentele au demonstrat că particule ale noului coronavirus (SARS-CoV-2) pot supraviețui la temperaturi și perioade asociate de obicei cu transportul și depozitarea alimentelor congelate și proaspete.

Particule ale virusului pe care noi le-am adăugat în carnea de porc, pui și păstrăv se mențineau viabile timp de trei săptămâni”, scriu cercetătorii.

De asemenea, experimentele cu particule de coronavirus „în vitro” au arătat că, la temperaturi apropiate de zero, acestea pot supraviețui aproape la nesfârșit.

Mai mult, acest lucru este tipic atât pentru mediul acvatic, cât și pentru o varietate de suprafețe organice și anorganice.

Din această cauză, oamenii de știință se tem că SARS-CoV-2 se poate răspândi și prin canalizare și rezervoare de apă naturale.

COVID-19

Până la momentul redactării acestui material, 30,389,296 de oameni au fost infectați cu virusul COVID-19, răspândit începând din luna decembrie a anului trecut, din China pe toate continentele Globului în afara Antarcticii.

Dintre persoanele infectate, 951,216 au murit. În țara noastră, până la acest moment, au fost confirmate un total de 108,690 de cazuri, iar dintre pacienții testați pozitiv, 43,244 s-au vindecat și 4,312 au decedat.

Coronavirusul 2019-nCoV a fost identificat în Wuhan, provincia Hubei, după ce oamenii au dezvoltat pneumonie fără să aibă o cauză clară și pentru care vaccinurile sau tratamentele existente nu au fost eficiente.

Coronavirusul a fost legat în principal de proprietarii de tarabe care lucrau în piața de pește Huanan, care vindeau și animale vii.

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Soț și soție, internați cu COVID-19, au murit la patru minute unul de altul, ținându-se de mână

De ce afecțiune suferă pacienții care fac forme severe de COVID-19. Este des întâlnită în România

Studiu: peste jumătate din pacienții vindecați de COVID-19 dezvoltă oboseală cronică

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter