Coronavirus: Ce măsuri iau bisericile împotriva virusului ucigaș

Ultimul update Miercuri, 11 martie 2020, 18:12

Biserica Ortodoxă Română și Biserica Catolică fac un apel către credincioși să respecte principalele reguli de igienă pentru a impiedica răspândirea coronavirusului în România.

Reprezentanții Patriarhiei Române îndeamnă cetățenii să se spele riguros și corect pe mâini și pe față, să-și acopere nasul sau gura în caz de strănut și să dezinfecteze obiectele și suprafețele frecvent utilizate.

Mai mult, Patriarhia mai recomandă ca persoanele care manifestă simtome de gripă să evite locurile aglomerate, inclusiv spațiul bisericilor, pentru a nu-i expune și pe alții în pericol.

Patriarhia a vorbit în comunicat și despre regulile de igienă din biserică.

Citește și Coronavirus: Efectul pozitiv, neașteptat, al virusului ucigaș

„În biserici, icoanele sunt frecvent igienizate”

„Persoanele care au teama de îmbolnăvire prin împărtăşirea din Sfântul Potir cu linguriţa comună pot cere preotului, în mod excepţional, împărtăşirea, în orice moment al zilei, din Sfânta Euharistie pentru bolnavi, care le poate fi oferită într-o linguriţă adusă de acasă şi folosită exclusiv în acest scop, de o singură persoană (o firimitură din Sfânta Euharistie este pusă într-o linguriţă cu vin). Menţionăm că în Biserică Sfânta Împărtăşanie se pregăteşte şi se administrează totdeauna în condiţii de igienă totală, iar icoanele sunt frecvent igienizate. Cei care se tem în această perioadă de îmbolnăvire pot evita temporar sărutarea icoanelor din biserică, însă pot săruta icoanele din propria casă”, precizează Patriarhia.

Citește și Coronavirus: Ce se întâmplă cu salariații obligați să stea în carantină

Cât despre isteria provocată de infecția cu coronavirus, BOR îndeamnă credincioșii să nu-și piardă cumpătul și să nu renunțe la rugăciune.

„Îndemnăm credincioșii la calm și rugăciune”

„Biserica Ortodoxă Română îi îndeamnă pe toţi credincioşii săi la rugăciune, calm şi speranţă, solidaritate şi responsabilitate, cerându-I Milostivului Dumnezeu ocrotirea şi binecuvântarea Sa, deoarece, în primă şi ultimă instanţă, El este Doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre, iar sănătatea, viaţa şi mântuirea sunt darurile Sale, pe care noi însă trebuie să le cultivăm cu credinţă, speranţă şi iubire”, se mai arată în comunicatul Patriarhiei Române.

Citește și Medic epidemiolog: „Panica și isteria, mai periculoase decât coronavirusul! Nu vă pierdeți controlul”

Citește ultimele informații despre cazurile de coronavirus din Romania

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter