Creatorul vaccinului anti-COVID-19: Viețile noastre ar putea reveni la normal până în iarna anului 2021

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 16 noiembrie 2020, 12:18

Vești bune legate de lupta împotriva virusului SARS-coV-2.

Profesorul Ugur Sahin, unul dintre creatorii vaccinului produs de companiile BioNTech/ Pfizer este de părere că noul vaccin anti-COVID-19 va avea un impact semnificativ peste câteva luni, iar viețile noastre ar putea reveni la normal până în iarna anului 2021.

Citeşte şi: Uniunea Europeană anunță prețul vaccinului anti-COVID-19

Profesorul Sahin a spus că se aşteptă la analize suplimentare pentru a arăta că vaccinul va reduce transmiterea între oameni precum şi oprirea apariţiei simptomelor la cineva care a făcut vaccinul.

„Sunt foarte încrezător că transmiterea de la om la om va fi redusă cu ajutorul unui astfel de vaccin eficient – poate nu 90% dar poate 50% – însă nu trebuie să uităm că şi asta ar putea duce la o reducere dramatică a răspândirii pandemiei”, a spus expertul într-un interviu acordat în emisiunea Andrew Marr Show la BBC One, notează Agerpres.

Dac[ toate lucrurile merg bine,m vaccinul va putea fi livrat la începutul anului viitor. Scopul companiilor farmaceutice este ca vaccinul să fie livrate în peste 300 de milioane de doze, în toată lumea, până în luna aprilie a anului 2021.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

„Vara ne va ajuta, pentru că numărul de infectări se va reduce la vară, și este absolut esențial să avem o rată mare de vaccinare până la începutul toamnei/iernii viitoare. Sunt încrezător că vom reuși acest lucru, pentru că există mai multe companii producătoare care ne vor ajuta să mărim producția, astfel că vom avea o iarnă normală anul viitor”, a mai spus Ugur Sahin.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter