Festival culinar: 2 master chefi din Bangkok aduc savoarea thailandeză în România

De Diana Zagrean, pe

Faimoşii bucătari Chef Pothibanthit şi Chef Ruanmun vor sărbători în România Thai Food Festival în perioada 24 – 30 septembrie.
Evenimentul organizat de un hotel de 4 stele din Bucureşti reuneşte un turneu gastronomic al simţurilor, lecţii de gătit susţinute de bucătari thailandezi, dar şi experienţe culinare exotice pentru pasionaţii aromelor orientale.
Iubitorii aventurilor culinare se vor delecta timp de o săptămână cu o varietate de mâncăruri tradiţionale thailandeze, pline de arome autentice, printre care se numără: Por pia top – pacheţele de primăvară, Tod mun gong – tort de creveţi prăjit cu sos dulce de chili, Tom yam goong – supă picantă cu iarbă de lămâie şi creveţi, Gaeng kiew vaan moo – friptură de porc în curry verde, Gai Pad Med Mamuang – pui sote cu nuci acaju, Ped ob nam peung – rață la cuptor cu sos de miere, Khao niew mamoung – Mango proaspăt cu orez dulce şi sos de nucă de cocos.
Toate preparatele vor fi gătite de către invitaţii speciali ai evenimentului, bucătarii thailandezi de la Crowne Plaza Bangkok, Chef Pothibanthit şi Chef Ruanmun, cărora li se va alătura bucătarul şef de la Crowne Plaza Bucureşti, Ashlie Dias. Fiind un maestru al bucătariei asiatice, Ashlie Dias are o experienţă de peste 16 ani în Miami, India şi România.
Bazându-se pe 5 arome diferite, iute, sărat, dulce, acrişor şi amar, bucătăria thailandeză va răsfăţa simţurile celor ce vor alege în ultima săptămână a lunii septembrie o experienţă culinară asiatică.
Cei care îşi doresc să experimenteze aventura gastronomică pot alege între mese cu meniuri à la carte, cine variate cu bufet thailandez, dar şi un Thai Sunday Brunch. În plus, cei ce vor să îşi exprime creativitatea pot învăţa noi tehnici de gătit de la bucătarii thailandezi joi, 27 septembrie.

Thai Food Festival face parte dintr-o serie de evenimente dedicate bucătăriei asiatice organizate de respectivul hotel.
Program Thai Food Festival
Luni, 24 Septembrie: Lunch & Dinner – à la carte menu
Marţi, 25 Septembrie: Lunch – à la carte menu
Dinner – Thai Buffet
Miercuri, 26 Septembrie: Lunch – à la carte menu
Dinner – Thai Buffet
Joi, 27 Septembrie: Thai Cooking Lessons (18h30-20h00) & à la carte menu
Vineri, 28 Septembrie: Lunch & Dinner – à la carte menu
Sâmbătă, 29 Septembrie: Lunch & Dinner – à la carte menu
Duminică, 30 Septembrie: Thai Sunday Brunch (12h30-16h30)
Foto: PR
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter